Sauerbreij: "Niet goed genoeg"

Snowboardster Nicolien Sauerbreij slaagde er zaterdag bij haar laatste olympische optreden ooit niet in door de kwalificaties te komen op de parallelslalom.

"Je wordt er niet blij van als je niet bij de beste 16 zit. Ik ben niet op mijn sterkst op dit soort eenvoudige pistes. De eerste run heb ik onderin wat laten liggen. Ik had wat meer risico moeten nemen. In de tweede run was ik wat lichtvoetiger. Het was wel beter maar het was niet goed genoeg", vertelde de 34-jarige Amsterdamse na haar vroege aftocht.

Of ze daarmee haar laatste grote wedstrijd had geboard? "Ik weet het echt niet. Als ik hier top had gepresteerd had ik gezegd: het is mooi geweest. Maar ik heb het gevoel dat ik nog helemaal niet klaar ben met de sport. Misschien is het WK van volgend jaar toch nog wel interessant. Toen ik daar laatst trainde, dacht ik: hoe zonde zou het zijn om er niet bij te zijn. Ik heb woensdag op de parallelreuzenslalom laten zien dat ik nog bij de top hoor. Het was echt mijn dag, daarom was die vroege uitschakeling, op 5-honderdsten, heel zuur. Maar het tweede gevoel was wel dat ik er op het juiste moment stond. Alles klopte, behalve die 5-honderdsten. En dat na zo'n lastig seizoen. Daar heb ik veel aan voor de rest van mijn leven."