Veel valpartijen in kwartfinale skicross

De kwartfinale van het Olympisch skicrosstoernooi voor vrouwen werd voornamelijk opgeschrikt door zware valpartijen. Tussen deze valpartijen door wisten de meeste favorieten wel door te stoten tot de halve finale.

In een zware eerste heat wisten Kelsey Serwa en Fanny Smith eerste en tweede te worden. De twee tegenstandsters kwamen in afzonderlijke valpartijen hard ten val, terwijl ze al in derde en vierde positie lagen. Georgie Simmerling en Anna Wörner hadden allebei medische verzorging nodig. Simmerling kon weer opkrabbelen, maar Wörner kwam zeer ongelukkig terecht en werd met behulp van de medische staf naar beneden gebracht.

Een zeer mistige tweede heat werd fataal voor de medaillekansen van de Chileense Stephanie Joffroy. In tweede positie sprong ze naast de baan en zo was ze uitgeschakeld. Katrin Ofner won de heat en Anna Holmlund profiteerde van de fout van Joffroy. Joffroy kwam daarbij ook vrij slecht terecht en ook zij kon niet meer zelfstandig naar beneden. 

De derde heat leek een sterk staaltje van Sanna Lüdi, die de hele heat vooraan lag, maar in de laatste bocht ging ze onderuit in gevecht met Marielle Thompson. Katya Crema lag vrijwel de gehele race derde maar ging door de val van Lüdi door naar de halve finale. In de vierde heat pakte Ophelie David snel de leiding maar bleef het veld wel dicht bij elkaar in de eerste helft van de race. In de tweede helft liep David weg samen met de Zweedse Sandra Näslund.

Zo neemt de top vier van de kwalificatie deel aan de halve finales, die direct na het einde van de kwartfinales starten.