Wolf in Sochi blijkt grap rodelaarster

Het filmpje van de wolf die donderdag door het olympisch dorp zou hebben gelopen, blijkt een grap. De Amerikaanse rodelaarster Kate Hansen zette een video op sociale media, waarop het lijkt alsof een wolf door de gangen van haar verblijf loopt. De Amerikaanse talkshowhost Jimmy Kimmel bekende met Hansen samengewerkt te hebben om de grap ten uitvoer te brengen.

Kimmel huurde een wolf en liet een replica van het atletenbedrijf in Los Angeles nabouwen. Hansen verspreidde via haar sociale media de beelden die gemaakt werden. Kimmel maakte vervolgens in zijn show, die uitgezonden werd ruim nadat het filmpje online was gekomen, de media belachelijk die de beelden overnamen zonder verificatie.

Hansen zei in een interview tijdens de show dat de grap meer ophef veroorzaakte dan verwacht. "Het werd hier een beetje een gekkenhuis. Maar achteraf gezien was het het allemaal waard."

Het Internationaal Olympisch Comité IOC ziet de humor van de grap wel in en neemt geen disciplinaire stappen. "Het maakte me aan het lachen als een persoon, niet als iemand van het IOC", liet een woordvoerder weten. "Ik denk niet dat er kwaad gedaan is of dat het serieus genomen moet worden."