Chris Brown in april weer voor de rechter

Chris Brown moet zich op 17 april melden bij de rechtbank in Washington. De zanger moet voor de rechter verschijnen omdat hij wordt beschuldigd van mishandeling. Brown zou in oktober in Washington samen met zijn bodyguard een man hebben geslagen.

De zanger zat destijds nog in de proeftijd die hij in Californië kreeg opgelegd nadat hij in februari 2009 zijn toenmalige vriendin Rihanna in elkaar had getimmerd. De zaak in Washington heeft al gevolgen gehad voor Browns lopende zaak in Californië. Vanwege de vechtpartij besloot een rechter in december de voorwaardelijke straf van de zanger om te zetten in een onvoorwaardelijke straf.

Brown zit niet in de cel omdat de 24-jarige zanger in een kliniek zit waar hij afrekent met zijn verslavingen en woedeaanvallen. Daar liet Brown zich in november opnemen, nadat hij het op een akkoordje had gegooid met justitie. Vanwege een eerdere overtreding van zijn proeftijd riskeerde de zanger in november al een celstraf van vier jaar.

Wat de gevolgen van een veroordeling in Washington zijn, is nog niet duidelijk. Ook is niet bekend of Brown na zijn afkickpoging alsnog naar de gevangenis moet. De zanger moet als hij afgekickt is sowieso nog poetsen. Omdat hij eerder sjoemelde met zijn taakstraf, kreeg Brown vorig jaar een extra taakstraf van duizend uur opgelegd.

Daarmee is de kous nog niet af. Vorige week werd Brown aangeklaagd wegens betrokkenheid bij een vechtpartij die in juli plaatsgevonden zou hebben. Na een basketballwedstrijd in Los Angeles zou de zanger met een aantal gangleden op de vuist zijn gegaan.