Koningin MŠxima bezoekt Colombia en Peru

Koningin Máxima bezoekt 2 tot en met 5 maart Colombia en 5 tot en met 7 maart Peru in haar functie als pleitbezorger van de Verenigde Naties. Ze zal in beide landen verschillende projecten bezoeken, die onder meer de financiële zelfstandigheid van vrouwen in lage inkomensgroepen bevorderen. Dat meldt de Rijksvoorlichtingsdienst donderdag.

Ook zal ze spreken met ministers van Financiën, Landbouw en Onderwijs. Daarnaast ontmoet ze presidentsvrouwen María Clemencia Rodríguez de Santos van Colombia en Nadine Heredia van Peru. In Colombia brengt de koningin een bezoek aan een landbouwregio en in Peru bezoekt ze de buitenwijken van Lima. Ook zal ze in Peru praten over hoe ondernemerschap voor vrouwen verbeterd kan worden.

Koningin Máxima bracht eind vorig jaar ook al een bezoek aan Ethiopië en Tanzania. Ze werd in 2009 benoemd als speciale pleitbezorger van de secretaris-generaal van de Verenigde Naties, Ban Ki-moon. Zij adviseert hem over toegang tot financiële diensten om zo gelijkheid te bevorderen.