Shiffrin is klaar voor olympische slalomtitel

Mikaela Shiffrin denkt dat ze klaar is om de olympische titel op de slalom te veroveren. "Ik bereid me hier eigenlijk al mijn hele leven op voor", zei de 18-jarige Amerikaanse over de wedstrijd van vrijdag. De debutante Shiffrin won de afgelopen twee jaar acht van de verreden achttien slaloms, waaronder het WK van vorig jaar.

De jonge Amerikaanse denkt dat ze al genoeg geleerd heeft om kans te maken op de titel. "Of ik het nu wist of niet, elk moment en alles wat er met me gebeurd is, gebeurde om me voor te bereiden op dit moment en wat er nog in de toekomst komen gaat", liet Shiffrin weten.

Bij de reuzenslalom eindigde Shiffrin dinsdag nog op een teleurstellende vijfde plek. "Ik dacht echt dat mijn eerste overwinning op de reuzenslalom in Sochi zou zijn. Dat zou echt geweldig geweest zijn, maar ik accepteer het wel gewoon. Er waren simpelweg vier meiden die beter geskied hebben dan ik."

Shiffrin heeft vrijdag veel concurrentie in de jacht op haar eerste medaille. Andere grote kanshebbers op de olympische titel zijn de Sloveense Tina Maze, die in Sochi goud won op de reuzenslalom en de afdaling, en de Duitse titelverdedigster Maria Höfl-Riesch.