'Mansveld moet ingrijpen bij ProRail'

Staatssecretaris Wilma Mansveld moet dringend orde op zaken stellen bij ProRail. Dat schrijft reizigersorganisatie Voor Beter OV in een brandbrief aan de bewindsvrouwe. Door spoedreparaties aan wissels is het treinverkeer in de Zuidelijke Randstad nagenoeg geheel gestremd.

Dit is de zoveelste grote storing in korte tijd die tienduizenden reizigers treft. Voor Beter OV schrijft aan de staatssecretaris: "ProRail zet weliswaar terecht in op veiligheid, maar dat doet niets af aan wat er werkelijk aan de hand is. Want aan die veiligheidsmaatregelen gaat iets vooraf: blijkbaar kunnen technische gebreken aan rails en wissels onopgemerkt blijven totdat ze plotseling van dien aard zijn dat het treinverkeer onmiddellijk moet worden stilgelegd."

"U bent als staatssecretaris de hoeder van de treinreiziger. Maar u bent ook rechtstreeks verantwoordelijk voor de prestaties van ProRail. Op grond van deze beide overwegingen verzoeken wij u, onverwijld in te grijpen en orde op zaken te stellen bij ProRail."