'Kevin Spacey veroudert nauwelijks'

Kevin Spacey, de talentvolle acteur die van o.a. de films American Beauty, L.A. Confidential, K-PAX en The Usual Suspects bekend is, wordt nauwelijks ouder. Tegelijkertijd is Matt LeBlanc, ofwel Joey van Friends (en het niet erg succesvolle Joey), in tien jaar tijd een ouwe zilverrug geworden. 

Dat schrijft de Daily Mail op basis van de ontbijtshow Good Morning America, waar beide acteurs deze week een interview gaven in dezelfde uitzending.

Aan de hand van archieffoto's en screenshots uit het interview laat de Engelse kwaliteitskrant zien dat terwijl Joey grijs geworden is in de tien jaar tussen 36 en 46, Spacey zoals gezegd niet veel is veranderd tussen de 45 en 55.

LeBlanc kwam zijn serie Episodes promoten, terwijl Spacey kwam praten over zijn rol als het meedogenloze, gewetenloze en naar macht hongerende karakter Frank Underwood in de excellente serie House of Cards.

Spacey gaf eerder al aan dat het grootste compliment dat hij kreeg, van Amerikaanse parlementariërs zelf was. De Netflixserie zou namelijk 99 procent correct zijn - de grootste bezwaren waren dat wetten in het echt minder snel worden doorgevoerd.

De roddel, achterklap, moordlust en het verraad lijken dus meer werkelijkheid dan fictie. Over LeBlanc zeggen commentaren op de site van Daily Mail dat het lijkt alsof hij inmiddels Chandler en Ross heeft opgegeten.