Poepen lekkerder dan orgasme

We hebben er even op moeten wachten, maar we hebben er weer eentje gevonden: een poepbericht. Een arts heeft namelijk geconcludeerd dat poepen soms lekkerder is dan een orgasme.

Je kent het wel. Je moet nodig schijten, maar wegens een saaie vergadering kun je niet naar de pot. Als je dan eindelijk kunt poepen, ben je nog blijer dan Wim-Lex die de polonaise danst.

Dr. Anish Sheth heeft nu eindelijk zijn onderzoek naar dit fenomeen afgerond. De gastro-enteroloog en auteur heeft het fenomeen 'poo-phoria' gedoopt. Om dit goddelijke gevoel te ervaren, moet je eerst enorm nodig een fax uit Darmstadt ontvangen. Door het opzwellen van de endeldarm worden dezelfde zenuwen geprikkeld als bij een orgasme.

"Het kan een bijna goddelijke, orgastische ervaring zijn", aldus de poepdokter. "Deze 'high' is relatief veilig, al kan het bij sommigen wel degelijk verslavend werken."

Hierna krijg je een licht gevoel in je hoofd, als gevolg van een dipje in de bloedtoevoer. "Dit zorgt ervoor dat de hartslag vertraagt, de bloeddruk verlaagt en er eventjes minder bloed naar de hersenen loopt. In een milde vorm kan dit zorgen voor een subliem gevoel."

Deze vlieger gaat niet alleen op voor mannen, maar ook voor vrouwen. De zeldzame exemplaren die wel regelmatig Wijnaldum uit de selectie zetten dan. Want als tijdens het breien van een bruine trui de vaguszenuw wordt gestimuleerd, registreren je hersens dit als puur genot.

Met ondersteunend poepfilmpje