Patrick S. bekent betrokkenheid moord op Zargar

Patrick S. geeft toe dat hij betrokken was bij de moord op Farida Zargar in 2010. Dat deed hij woensdag bij het gerechtshof in Den Haag. S. had tot nu toe altijd ontkend. Hij is vorig jaar veroordeeld tot levenslang voor de moord op Zargar, een andere moord, een poging tot moord en een paar andere misdrijven. S. ging daartegen in beroep.

S. zegt dat hij een nieuwe verklaring wil afleggen, om "een andere weg in te slaan" en "zo veel mogelijk duidelijkheid te verschaffen". Ook wil S. naar het Pieter Baan Centrum om onderzocht te worden. De advocaat-generaal sprak van een verrassing.

De 21-jarige Farida Zargar werd vermoord in een bos bij Spijkenisse. Enkele maanden eerder werd daar de 43-jarige Nanda Kerklaan vermoord. Ook daar is S. voor veroordeeld. Hij geeft toe dat hij aanwezig was bij de moord, maar zegt dat hij niet de moordenaar is.

S. wordt ook in verband gebracht met een paar andere moorden in de omgeving van Rotterdam. S. sprak tegen dat hij daar iets mee te maken heeft. "Er zijn zo veel leugens over mij verspreid. Ik word van zo veel andere dingen beschuldigd, maar het is absoluut niet zo."

Patrick S. bekent moord op Zargar
Patrick S. bekent moord op Zargar (Foto: ANP)