Russische ijshockeyers verrassend uitgeschakeld

De Russische ijshockeyers zijn vanmiddag door Finland verslagen in het ijshockeytoernooi. In de kwartfinale werd het 3-1 voor de Finnen.

De Russische ploeg, die op het nippertje de kwartfinale had bereikt, begon sterk aan de wedstrijd. Al snel in de eerste periode wisten ze openingstreffer te scoren. Een ruime minuut later stond het echter alweer gelijk via een goal van Juhamatti Aaltonen. Vlak voor het einde van de eerste periode kregen de Russen opnieuw een klap te verwerken. Teemu Selanne zette met een fraaie treffer de Finnen op een 2-1 voorsprong.

In de tweede periode gingen de Russen vol op zoek naar de aanval. Zoals al eerder in het toernooi kostte het echter veel moeite, maar wisten ze geen resultaat te halen. De Finnen profiteerden hiervan en wisten zelfs de 3-1 te scoren.

In de laatste periode persten de Russische equipe er nog alles uit wat ze hadden, maar de druk was te groot. Ze kregen een aantal grote kansen maar opnieuw was het elke keer net niet raak. Daar kwam nog bij dat de Finse goalie Tuukka Rask steeds beter ging keepen en geen puck meer door liet.

De Russen zijn zo uitgeschakeld in het toernooi. De Russen, op voorhand toch één van de favorieten kenden een teleurstellend toernooi. De Finnen komen door deze overwinning uit tegen buurland Zweden in de halve finale.