Langlaufgoud Noorse vrouwen

Marit Bjørgen en Ingvild Flugstad Østberg hebben namens Noorwegen het goud gepakt op de teamsprint in klassieke stijl. Bjørgen sloeg al vroeg een gat, en dat werd door niemand meer ingehaald. Met het zilver voor Finland en brons voor Zweden werd het een geheel Scandinavisch podium.

In de teamsprint wordt het parcours van de sprint door beide vrouwen in het team drie keer afgelegd, waarbij na elke ronde gewisseld wordt. Voor Noorwegen was Østberg de startloopster, en vanaf het begin maakte ze duidelijk dat aanvallen de bedoeling was. Ze wisselde nog vlak achter de Finse Aino-Kaisa Saarinen, maar vervolgens sloeg Bjørgen al een gat. Kerttu Niskanen kon haar niet volgen, en hoewel Saarinen in haar tweede loopbeurt nog dichterbij kwam werd het voor het goud nooit meer spannend.

De strijd om brons ging vooral tussen Zweden en Duitsland. Ida Ingemarsdotter en Stina Nilsson leken namens Zweden het voordeel te hebben, maar Stefanie Böhler en Denise Herrmann kwamen toch weer in de buurt. Herrmann ging met een kleine voorsprong op Nilsson de slotronde in, maar in de laatste meters kwam de Zweedse nog voorbij en pakte het brons.