'Ik help iedere man aan een erectie'

De jonge goden op FOK! hebben er vast nooit last van, maar voor veel mannen is het een serieus probleem: ze kunnen geen erectie meer krijgen. Nu is er echter goed nieuws voor hen: Helene Kemmer beweert namelijk dat ze iedere man een harde plasser kan bezorgen.

Dat is evenwel niet omdat Helene zo'n lekker wijf is of omdat ze een geweldige bedtechniek heeft. Helene heeft de wetenschap aan haar zijde. Ze is namelijk een urologe en ze wil het taboe rondom erectiestoornissen doorbreken: "Als zij last hebben van deze aandoening, kunnen wij er wat aan doen. Ik kan iedere man aan een erectie helpen."

Als een ware wetenschapper nuanceert ze direct haar opmerking: "Of eigenlijk, bijna iedere man, want honderd procent garantie krijg je nooit in de geneeskunde." Toch heeft ze voor zowel oude als jonge mannen oplossingen. Bij die laatsten is dat vaak psychologische hulp, die eersten krijgen eerder wat chemische of zelfs mechanische hulp.

Ze raadt mannen ook aan om zelf de kans op een erectiestoornis te verkleinen. Belangrijke oorzaken zijn namelijk overgewicht, roken en een hoge bloeddruk. Ook ouderdom verhoogt de kans. "We leven steeds langer en veel Nederlanders zijn te zwaar. Daarom zie ik ook steeds meer mannen met erectieproblemen", zegt Kemmer.

Erectiestoornissen zijn vaak de eerste indicatie van hart- en vaataandoeningen: "De bloedvaten in de penis zijn het nauwst en daar ontstaan dus de eerste problemen." Daarom adviseert ze mannen om zo snel mogelijk langs te komen bij haar. Ze heeft zich als uroloog gespecialiseerd in erectiestoornissen.

Mannen die wat gegêneerd zijn dat hun penisdokter een jonge vrouw is, probeert Kemmer gerust te stellen. Ze moeten het zien als een gewoon doktersbezoek, want dat is het ook: "Net als een vrouw bij de gynaecoloog." Ze heeft om hen op hun gemak te stellen een speciaal spreekuur in het Albert Schweitzer-ziekenhuis.