Nog meer juridische problemen voor Justin Bieber

Justin Bieber moet zich binnenkort weer bij de politie melden. Het Canadese tieneridool, dat vorige maand twee keer in een week tijd werd gearresteerd, moet tekst en uitleg geven over een vechtpartij van zijn bodyguard met een paparazzo. Dat laten ingewijden weten aan het Amerikaanse tijdschrift People.

Biebers spierbundel deelde in juni bij een opnamestudio in Miami rake klappen uit aan de fotograaf. Jeffrey Binion moest bovendien zijn geheugenkaartje met daarop foto's van Bieber inleveren. Volgens de paparazzo gaf de 19-jarige zanger zijn bodyguard de opdracht achter Binion aan te gaan.

Bieber heeft altijd ontkend dat hij zijn bewaker op de fotograaf afstuurde. Zijn advocaten probeerden te voorkomen dat de zanger verhoord wordt. Hun bezwaar is vorige week van tafel geschoven. Tijdens het verhoor mag Bieber ook ondervraagd worden over andere opstootjes met paparazzi waarbij zijn bodyguards betrokken waren. "Bieber kan zich niet langer verstoppen. Binions advocaten wachten op een datum voor het verhoor", weet een ingewijde.

Vorige maand werd Bieber twee keer gearresteerd. In Miami Beach werd de zanger opgepakt na een vermeende illegale straatrace. Bieber bleek onder invloed achter het stuur te hebben gezeten en geen geldig rijbewijs op zak te hebben. Nog geen week later zat Bieber weer op het politiebureau, dit keer in de Canadese stad Toronto. De politie in zijn thuisland verdenkt het tieneridool van mishandeling.

Volgens Biebers advocaat zijn alle verdenkingen 'totaal ongefundeerd'. "Justin is ten onrechte beschuldigd", reageert advocaat Howard Weitzman in People. "Alle zaken bevinden zich nog in de beginfase van de juridische procedures. Wij kiezen ervoor dit via de rechter te laten lopen en niet via de media."

Wanneer Bieber verhoord wordt over de knokpartij in Miami, is nog niet bekend. De zanger moet zich op maandag 3 maart bij de rechter in Miami Beach melden na zijn arrestatie wegens rijden onder invloed. Een week later, op maandag 10 maart, staat Bieber in Toronto voor de rechter.