Klaassen gaat verlengen tot 2018 bij Ajax

Davy Klaassen en Ajax zijn dicht bij een akkoord over een nieuw contract. De huidige verbintenis van de Ajacied loopt af in 2016. De contractverlenging zal niet lang op zich laten wachten. Volgens De Telegraaf moeten alleen nog de puntjes op de i worden gezet.

Wanneer de afspraken op papier staan zal de middenvelder zijn handtekening zetten onder een contract tot de zomer van 2018. "We proberen er op korte termijn definitief uit te komen", zegt zijn zaakwaarnemer Sören Lerby.

In januari vertelde Klaassen nog aan hetzelfde medium dat hij nog lang niet denkt aan een vertrek. Tijdens het trainingskamp in Turkije vertelde de 20-jarige Klaassen: "Ik heb het prima naar mijn zin en hoef voorlopig niet weg." Maandag sprak Klaassen samen met zijn zaakwaarnemer Lerby en stemde hij op hoofdlijnen in met het voorstel van directeur voetbalzaken Marc Overmars.

Klaassen maakte in 2011 al zijn debuut voor Ajax, maar brak dit seizoen pas definitief door. Samen met Daley Blind en Thulani Serero vormt hij dit seizoen het middenveld. Op 6 november 2013 was die formatie op het middenveld voor het eerst zichtbaar en sindsdien won Ajax in alle competities dertien keer en werd er drie keer gelijkgespeeld.