Grote inval bij 'criminele spyshop' Amsterdam

Bij de Amsterdamse spyshop One2spy en in een aantal andere panden zijn dinsdag politie-invallen gedaan. Het zou om een 'crimineel broeinest' gaan. Naast verboden gadgets heeft de sterke arm ook vuurwapens buitgemaakt.

De shop zou 'op alle mogelijke manieren criminelen faciliteren', aldus een politiewoordvoerder tegenover Het Parool. Rond zes uur 's ochtends werden in Amsterdam, Hoofddorp en Den Ilp zeven verdachten van hun bed gelicht.

Bij de aan de Admiraal de Ruyterweg gelegen spyshop zelf werd vanwege het vermoeden van daar aanwezige 'spyware' uiterste voorzichtigheid betracht. "Houd er rekening mee dat niets is wat het lijkt. Noem geen namen, maar spreek elkaar aan met collega", luidde de opdracht aan de agenten. Legerspecialisten hielpen mee bij de actie.

Er werden in totaal dertien personen aangehouden en verscheidene goederen in beslag genomen. Daaronder waren jammers die radiosignalen blokkeren, onder meer van mobieltjes. Waar de wapens werden gevonden is niet bekend gemaakt. Onder de aangetroffen spullen waren naar verluidt een aantal opmerkelijke zaken zoals een stroomstootwapen vermomd als lippenstift. Volgens de politie voorzag de winkel criminelen van allerhande verboden technische snufjes.