VVD-raadslid beschuldigd van stalking

Een VVD-gemeenteraadslid uit Bergen op Zoom wordt beschuldigd van stalking. Dat bevestigt een politiewoordvoerder dinsdag na berichtgeving door Brabantse media. Het gaat om het raadslid Dennis Hoekstra, dat voor de komende gemeenteraadsverkiezingen op nummer vijf staat voor de VVD in de Brabantse gemeente.

Een 30-jarige vrouw stapte vorig jaar augustus naar de politie nadat ze naar eigen zeggen jarenlang was lastiggevallen door Hoekstra, meldt dagblad BN/De Stem. Hij zou het niet kunnen verkroppen dat zij in mei 2010 een nieuwe relatie was aangegaan.

Hoekstra zou haar en haar gezin vier jaar hebben lastiggevallen met telefoontjes en berichtjes. Ook zou Hoekstra hebben gedreigd een van haar kinderen iets aan te doen. De VVD'er heeft een verklaring afgelegd bij de politie en het onderzoeksdossier is naar het Openbaar Ministerie gestuurd. De politicus wil niet inhoudelijk reageren. "Ik begrijp dat ik als raadslid onder een vergrootglas lig, maar zolang dit dossier bij het OM in behandeling is, zeg ik niets", zegt hij tegen de krant.

Bestuur en fractie van de VVD houden volgens het dagblad vertrouwen in Hoekstra.