Slotervaartziekenhuis wil 8 miljoen kosten snijden

Het Slotervaartziekenhuis wil de kosten structureel met acht miljoen euro terugbrengen. Dat is dit weekend meegedeeld aan het personeel, bevestigt een woordvoerder van het eind vorig jaar overgenomen Amsterdamse ziekenhuis dinsdag.

Hoe de kosten moeten worden teruggebracht en of en hoeveel banen dat gaat kosten is nog niet bekend. Dat er gevolgen zijn voor de medewerkers is wel duidelijk. "Maar dat kan ook in de werkwijze zijn", zegt de woordvoerder. Begin maart komt de nieuwe eigenaar, Loek Winter, met een definitief reorganisatieplan.

De MC Groep van Winter kocht het ziekenhuis per 31 december, na maanden van juridische strijd. Winter, ook eigenaar van ziekenhuizen in Flevoland, laat het Slotervaart samenwerken met het op hetzelfde terrein gelegen Antoni van Leeuwenhoekziekenhuis. Verder is het voor de MC Groep prioriteit om de financiële positie van het ziekenhuis te verbeteren. De gebrekkige liquiditeit van het ziekenhuis was de reden voor de eigenaren om contact te leggen met Winter.