Watson stortte in op set bijbelfilm Noah

Emma Watson had het ongezond zwaar op de set van de bijbelfilm Noah. Regisseur Darren Arnonofsky verbood plastic waterflesjes op de set omdat de film een boodschap over een schoner milieu wil uitdragen. Hierdoor kregen sommige acteurs echter uitdrogingsverschijnselen, schrijven Britse media op basis van Wonderland Magazine, waar de actrice een maand gasthoofdredacteur was.

De film handelt over Noach, een rol van Russell Crowe, die zijn ark bouwt om de zondvloed te overleven. Watson speelt Ilja, zijn geadopteerde dochter. Vorig jaar spoelde tijdens een heftige storm een groot deel van de set weg. Om tijd in te halen moesten de acteurs soms al om vier uur 's ochtends op de set verschijnen.

"Dat is nooit een goede tijd voor mij", laat Watson weten. "En omdat we geen flesjes water mochten gebruiken, werd het nog zwaarder. "

"Alles wat hergebruikt kon worden, moest worden hergebruikt", gaat de 23-jarige verder. "Op dat soort lange dagen was het gebrek aan water zeker niet ideaal. Op een ochtend was ik zo moe en dorstig dat ik water dronk dat al drie maanden in een beker had gestaan. Ik werd heel ziek."

De grootste schok kwam echter toen Aronofsky haar geen vrij wilde geven van de opnames. "Ik vertelde hem dat ik te ziek was om te filmen", vertelt Watson. "Maar hij zei doodleuk dat ik mijn ziekte moest gebruiken voor de scène. Ik dacht eerst dat hij een grap maakte, maar er heerste doodse stilte."

Watson was niet de enige die leed onder de zware omstandigheden op de set. Zo viel de Londense acteerveteraan Ray Winsone bijna van een trap omdat hij zowat flauwviel van de hitte tijdens de opnames in de zomer in New York. Volgens hem smolt de grime zowat van zijn gezicht.

Momenteel wordt de laatste hand gelegd aan de visuele effecten van Noah. De film verschijnt op 10 april in de Nederlandse bioscopen.


Emma Watson stortte in op set bijbelfilm Noah (Foto: Novum)