Gewonde bij brand in woning Ridderkerk

Door een brand in een woning aan de Stadhouderslaan in Ridderkerk zijn dinsdagochtend vroeg zeker drie mensen gewond geraakt. Vijf omwonenden ademden rook in en moesten door ambulancepersoneel worden behandeld, meldde een woordvoerder van de veiligheidsregio.

De brand brak vermoedelijk uit na een explosie in een flatgebouw. Die veroorzaakte volgens de veiligheidsregio een flinke ravage. "Een deel van de gevel ligt eruit", vertelde de woordvoerder. Ook zouden ruiten in de directe omgeving zijn beschadigd en is de getroffen woning van binnen "zwartgeblakerd".

De brandweer rukte met groot materieel uit en kreeg het vuur snel onder controle. Zeker zes woningen moesten tijdens het blussen uit voorzorg worden ontruimd. De meeste geëvacueerde mensen zouden daarop zelf een alternatieve plek hebben geregeld om te overnachten. "Vooréén gezin zoeken wij nog een plekje", zei de woordvoerder.

Door de brand raakten ten minste drie mensen gewond, onder wie een bewoner van het getroffen appartement. Zekeréén persoon liep brandwonden op, twee anderen zijn met onbekende verwondingen naar het ziekenhuis gebracht. Over de oorzaak van de ontploffing is nog niets bekendgemaakt.

Gewonde bij brand in woning Ridderkerk
Gewonde bij brand in woning Ridderkerk (Foto: ANP)