Fietsen verkloot je seksleven

Maak je nog maar weinig klaar in bed, dan kun je maar beter je stalen ros laten staan. Uit onderzoek van de Yale-universiteit is namelijk gebleken dat fietsen funest is voor je seksleven. Voor beide seksen.

De prestigieuze universiteit heeft voor hun onderzoek maar liefst 48 fietsers onderzocht. Wekelijks legden zij zo'n vijftien kilometer af. Met hun seksleven blijkt het nu droevig gesteld.

Zo lopen mannen kans op tintelingen in de zak en gevoelloosheid in het zaakje. Zelfs een weigerend lid komt veelvuldig voor. Boosdoener is het fietszadel, dat een belangrijke ader naar de spermaspeer afknelt.

Ook dames ontspringen de dans niet. Een standaard zadel zorgt ervoor dat er druk ontstaat op het perineum. En dit kan weer een gevoelloze doos opleveren.

Gelukkig is de oplossing nabij. Volgens de wetenschappers moet je de hoogte van het stuur en de hellingshoek van je zadel anders instellen. Bij een pijnlijke piemel moet je het stuur hoger zetten en het zadel naar voren kantelen. En ook kun je beter rechtop fietsen dan voorovergebogen.