Jigsaw zaait paniek in Brabant

Jigsaw heeft zaterdagavond een gezin uit Etten-Leur de stuipen op het lijf gejaagd. Een gezinslid had met het welbekende masker uit de filmreeks 'Saw' zijn ouders willen bangmaken.

Rond negenen plofte bij het Brabantse gezin een dreigbrief op de deurmat. Enkele ogenblikken later zagen ze een man met een enge kop in de tuin lopen. De 18-jarige zoon belde hierop het alarmnummer, waarna de politie met man en macht uitrukte.

"Mijn moeder en broertje waren ook thuis. Ik raapte de brief op en liep naar de woonkamer", vertelt zoon Jake. "Toen ineens onderaan het raam dat witte enge masker. We schrokken ons dood. Iedereen begon te gillen."

Op de brief stond een tekst uit de horrofilmreeks. Net toen Jake 112 belde, stond 'Jigsaw' in de tuin te dansen en bonsde hij op het raam. "De vrouw aan de lijn zei dat de politie er zo zou zijn, maar toen zette de man zijn masker af en zagen we dat het mijn oudste broer was."

Toen bleek dat de boosdoener een 20-jairg gezinslid was, riep de politie vier eenheden en politiehonden terug. Bromsnor is uiteraard niet blij. De jongeman heeft spijt betuigd, en heeft voor zover bekend geen boete gekregen.