Dode op Maasvlakte na neerstorten lading

Bij het neerstorten van een groot stuk staal op de stuurhut van een binnenvaartschip op de Maasvlakte in Rotterdam is zondag een dode gevallen. Twee andere slachtoffers zijn gewond naar het ziekenhuis gebracht, laat een woordvoerder van de politie weten. De identiteit van de slachtoffers is nog niet bekend.

Het ongeval bij een containeroverslagbedrijf aan de Maasvlakteweg gebeurde rond 14.00 uur. Het stuk staal kwam naar beneden uit een kraan bij het laden of lossen van een schip in de haven. Of het daarbij gaat om hetzelfde schip is nog niet duidelijk.

Bij het dodelijke slachtoffer mocht een poging tot reanimatie niet meer baten. Een woordvoerder van de Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond meldt dat een tweede slachtoffer botbreuken opliep. Het derde slachtoffer zou alleen snijwonden hebben opgelopen.

De toedracht van het fatale ongeval is nog niet helder. De nadruk ligt eerst op de hulpverlening en het informeren van de familie van de slachtoffers, vertelt de zegsvrouw van de politie. Er zijn nog geen betrokkenen gehoord. Bij het onderzoek zal, zoals gebruikelijk, ook de Inspectie SZW, de voormalige Arbeidsinspectie, worden betrokken.