Utopianen stelen van Humana

Onder de inwoners van Utopia blijken een aantal dieven en fraudeurs te zijn. De Utopianen zouden twee ton aan kleding voor Humana uitzoeken, maar hielden grote hoeveelheden kleding achter voor eigen gebruik.

De inwoners kregen eind deze week een stapel kleding van ruim twee ton van Humana. Humana steunt met ingezamelde textiel ontwikkelingsprojecten in Afrika. De Utopianen zouden de kleding sorteren voor de stichting, in ruil voor een klein geldbedrag.

De bewoners hebben zelf weinig kleding mee en een aantal bewoners zag hun kans schoon om er kleding tussenuit te vissen. Streamers zagen dat er kledingstukken die eigenlijk voor arme Afrikaantjes zijn bedoeld werden aangetrokken en onder de bedden verstopt. De streamers, van onder andere FOK!'s speciale Utopiaforum, mailden massaal naar Humana.

Vanuit Humana werd er met een standaard mail geantwoord, maar dat werden ze al snel zat. Zaterdagmiddag belde de directeur van Humana de Utopianen op om te zeggen de samenwerking te stoppen. Volgens hem zouden er mensen zijn die hebben gezien dat kleding werd vervangen door hout en stenen om aan het hetzelfde marge gewicht te komen.

Na deze mededeling snelde bewoonster Andrea snel naar haar bed om vervolgens de grote berg gehamsterde kleding onder haar bed terug te leggen. Een aantal bewoners zijn nu woedend dat streamers zo'n grote rol in de samenwerkingsverbanden tussen bedrijven kunnen hebben en deze kunnen slopen.