'Tekenen van verzet op lichaam Borst'

Verwondingen op het lichaam van de overleden minister van staat Els Borst (D66) wijzen erop dat zij zich heeft verzet tegen een eventuele belager. De knokkels van beide handen waren kapot, zegt een niet bij naam genoemde hulpverlener die het lichaam maandagavond zag zaterdag in De Telegraaf.

Borst had volgens de hulpverlener ook een hoofdwond. Het publiceren van dit soort informatie ligt gevoelig omdat dit het politieonderzoek kan schaden. Het gaat namelijk om informatie die alleen bij de dader bekend kan zijn en dat kan van belang worden in het onderzoek. Als iemand bijvoorbeeld zou bekennen Borst te hebben vermoord kan naar deze informatie worden gevraagd om vast te stellen of hij de daadwerkelijke dader is.

De politie meldde aanvankelijk niet uit te gaan van een misdrijf, maar donderdag gaf de politie aan dat Borst waarschijnlijk toch slachtoffer van een misdrijf is geworden. Volgens de hulpverlener wees het letsel al veel eerder op een misdrijf. Pas toen werd uitgegaan van een misdrijf, werd volgens De Telegraaf in een grotere kring rond de woning van Borst onderzoek gedaan.

In de Domkerk in Utrecht wordt zaterdag een afscheidsdienst gehouden. Daarna wordt Borst in besloten kring begraven.