[PL Darts] Lewis en Van Gerwen aan kop

Vanavond werd in Bournemouth, Engeland, de tweede speelronde van de Premier League Darts afgewerkt. Namens Nederland wist alleen Michael van Gerwen te winnen, hij won van de Schot Robert Thornton. Van Gerwen staat na twee speelronden samen met Adrian Lewis, die won van Phil Taylor, aan kop van de competitie.

Wes Newton(91,36) 7-5 (89,69)Raymond van Barneveld

In een zeer matige wedstrijd tussen Barney en The Warrior wist de Nederlander bij een 1-1 stand via een 83 finish als eerste een break te plaatsen. Legbehoud betekende een verschil van twee legs waardoor Barney als eerste de finishstreep in zicht kreeg: 5-4. Na een gezapige eerste helft van de partij, het enige lichtputje betrefte een 149-finish van Newton, kenmerkte de tweede helft van de partij zich door een paar flinke missers van Van Barneveld. De Nederlander mist onder andere vier pijlen om zich te verzekeren van een punt, hetgeen een break betekende voor de Engelsman. In de twaalfde leg stuurde The Warrior via 20 en tops Van Barneveld met een illusie rijker huiswaarts.

Adrian Lewis(100,57) 7-3 (98,27)Phil Taylor

Na de oorwassing van Taylor door Michael van Gerwen vorige week, lijkt The Power op revanche uit te zijn. Toch mist de grootmeester ook deze week veel. Waar hem vorige week de trippels in de steek lieten waren het nu de dubbels. Jackpot profiteerde tot tweemaal toe in de legs van Taylor en kwam derhalve 5-0 voor. Het aanwezige publiek in Bournemouth klom op de banken toen in de 13e leg Taylor zich eindelijk op het scorebord zette, waarna hij er middels een fraaie 140 finish 5-2 van maakte. Lang mocht The Power van de opleving niet genieten want  uiteindelijk brak Jackpot via 41 voor de tweede nederlaag op rij voor Taylor.

Robert Thornton(90,23) 5-7 (95,83)Michael van Gerwen

Zo eenvoudig als het vorige week liep, zo lastig kan het de week erna zijn. Tegen The Thorn mistte MVG veel dubbels. Toch pakte beide darters hun eigen legs met een gemiddelden ruim boven de 100 punten. Breaks over een weer zorgden voor 4-5 voor Mighty Mike, waarna de man uit Boxtel met een 121-finish zijn eerste punt pakte. Thornton kwam er daarna niet echt meer aan de pas en zo boekte Van Gerwen, na de 7-0 winst op Taylor vorige week, zijn 2e overwinning op rij in deze Premiere League, 5-7.