Sterren in de rij voor rampenfilm Sharknado 2

De rampenfilm Sharknado 2: The Second One heeft een flinke reut aan Hollywoodsterren weten te schaken. Acteurs Vivica Fox en Judd Hirsch, zanger Mark McGrath, presentatrice Kelly Osbourne en komieken Andy Dick en Judah Friedlander hebben allen getekend voor bijrollen in de tweede film over rondwaaiende haaien. Tara Reid en Ian Ziering spelen wederom de hoofdrollen, schrijft de Amerikaanse film- en tv-site Deadline.

Sharknado uit 2013, met 'Enough Said' als veelzeggend onderschrift, combineerde voor het eerst de klassieke horrorconcepten van een van 's werelds dodelijkste roofdieren en een allesvernietigende natuurramp. Door een woeste tornado werden duizenden hongerige haaien de binnenstad van Los Angeles in geslingerd. In het vervolg wordt Manhattan aangedaan.

De eerste film was in de Verenigde Staten slechts een avond in de bioscoop te zien en bracht in tweehonderd zalen een magere tweehonderdduizend dollar op. Daarna vergaarde de film echter een cultstatus onder de horrorfanaten.

Zoals zo vaak spelen de bijrolacteurs veel te kleine rollen waarmee ze hun imago op de hak nemen. Zo is de sinds een paar jaar superbrave Osbourne te zien als stewardess en de doorgaans vuilbekkende Dick als noeste politieagent. Hirsch, bekend van de sitcom Taxi, speelt uiteraard een taxichauffeur.