Waalwijk wil RKC - Ajax toch laten doorgaan

De gemeente Waalwijk doet een poging om de Eredivisiewedstrijd tussen RKC en Ajax toch op 22 maart te laten spelen. Het duel werd verplaatst naar 3 april. Burgemeester Nol Kleijngeld en wethouder Ronald Bakker (Sport) hebben in een brief aan minister Ivo Opstelten (Veiligheid) gevraagd of de politie-inzet rond de nucleaire top NSS in Den Haag kan worden aangepast.

Op die manier zou het duel tussen RKC Waalwijk en Ajax op 22 maart toch kunnen doorgaan. Vanwege de nucleaire top zijn in totaal zes competitieduels door de KNVB verplaatst naar begin april. Naast RKC - Ajax zijn dat Heracles Almelo - Feyenoord, FC Twente - ADO Den Haag, Go Ahead Eagles - NAC Breda, FC Utrecht - SC Cambuur.

De KNVB heeft donderdagmiddag 3 april aangegeven als alternatieve datum. RKC vreest dat er wegens het tijdstip minder supporters naar het stadion komen. "De wedstrijd tegen Ajax is voor RKC normaal gesproken een uitverkocht huis. Nu zal de club fors verlies lijden in een periode dat ze moeite heeft alle financiële eindjes aan elkaar te knopen", schrijven Kleijngeld en Bakker volgens het ANP in de brief.

Volgens de Brabantse club is het voor een doordeweekse middag ook moeilijker om vrijwilligers op de been te krijgen. Bovendien worden sponsors benadeeld als de wedstrijd niet in de avonduren kan worden gespeeld.