Steppeslurfhondje geboren in Rotterdamse dierentuin

In Diergaarde Blijdorp is een steppeslurfhondje geboren. Het is volgens de Rotterdamse dierentuin de tweede keer dat dat voorkomt in een Europese dierentuin. Het totaal aantal slurfhondjes in Europese dierentuinen komt met de nieuwe aanwinst op vier.

Wanneer het slurfhondenjong is geboren is niet duidelijk. Volgens Blijdorp verbergen ze zich na de geboorte tussen de houtsnippers en blaadjes. Een bezoeker van de dierentuin was de eerste die het slurfhondje - een soort springmuis - spotte en op de foto zette. Of het een mannetje of een vrouwtje is, is nog niet duidelijk. De voorlopige naam is Guusje.

Vader Gambit, in 2012 uit de Verenigde Staten overgehaald om voor nageslacht te zorgen, leeft tijdelijk gescheiden van moeder Gloria en haar jong. Behalve de drie slurfhondjes die nu in Rotterdam wonen, heeft ook de dierentuin van Antwerpen een steppeslurfhond. Dat is het eerste kind van Gambit en Gloria, dat vorig jaar werd geboren.

Met hun slurf zoeken slurfhondjes, die zo'n dertig centimeter groot worden, in de bodem naar insecten om te eten. Ze zijn volgens Blijdorp vooral overdag actief en leven in bossen en in het struikgewas in oostelijk Afrika.