Clooney produceert remake Noorse oliethriller

George Clooney is in beeld om een Amerikaanse remake van de Noorse thriller Pioneer te produceren. Ook Grant Heslov, zijn productiepartner bij onder meer het Oscarwinnende Argo en de donderdag te verschijnen The Monuments Men, is van de partij. Dat schrijft het Amerikaanse entertainmenttijdschrift The Hollywood Reporter.

Het Noorse origineel is nog maar net uit en verschijnt pas in juni in de Nederlandse bioscopen. De film van Erik Skjodbjærg beleefde in september zijn wereldpremière tijdens het filmfestival van Toronto.

Bij The Monuments Men was Clooney betrokken als hoofdrolspeler en regisseur. Hij lijkt niet van plan de regie van of een hoofdrol in Pioneer op zich te nemen.

De Noorse Pioneer gaat over de oplevende Noorse olie-industrie in de jaren tachtig. Twee broers zijn gespecialiseerd in het aanleggen van diepzeepijpleidingen en accepteren een klus om dieper te duiken dan hun concurrenten durven. Als één van hen omkomt, ontdekt de ander een complot vol corrupte zakenlieden en misdadige politici.


Clooney produceert remake Noorse oliethriller (Foto: Novum)