Amerikaanse ijshockeyers overklassen Slovenië

De Amerikaanse ijshockeyers hebben in hun eerste wedstrijd overtuigend van Slovenië gewonnen. De uitslag van 1-7 was hoger dan vooraf werd verwacht.

In de eerste periode gingen beide ploegen nog relatief gelijk op. Pas in de laatste vijf minuten wisten de Amerikanen de Sloveense defensie te doorbreken. John Carlson, in de NHL uitkomend voor de Washington Capitals, was de maker van het eerste doelpunt.

In de tweede periode deed Slovenië na een halve minuut al iets terug. Hierdoor schrokken de Amerikanen wakker en wisten liefst zes keer het net te vinden. Geen van deze goals kwamen voort uit een powerplay, waar er überhaupt in de gehele wedstrijd maar drie van werden opgelegd door de scheidsrechters.

De derde periode bleef zonder score, waardoor de 1-7 tussenstand ook de eindstand bleek te zijn. Door het hoge aantal goals staat Amerika eerste in poule A. Rusland staat tweede door hun winst van 5-2 tegen Slowakije.

De Russen kwamen via Washington Capitals' superster Alexander Ovechkin binnen twee minuten op voorsprong. Niet veel later verdubbelden ze de score door een goal van Evgeni Malkin, een speler van de Pittsburgh Penguins.

In de tweede periode kwamen de Slowaken terug in de wedstrijd maar de Russen pakten twee minuten later opnieuw een voorsprong van twee goals door een powerplaygoal. Dit leek een riante voorsprong maar toch zag de Slowaakse ploeg kans om zich in de wedstrijd terug te knokken en de aansluitingstreffer te maken.

In de derde periode gooiden de Russen het duel echter definitief op slot. Binnen tien minuten scoorden ze nog twee goals waardoor het verzet van de Slowaken gebroken was. De Slowaken kregen nog wel een powerplay mee, maar wisten deze niet om te zetten in een goal. Hierdoor eindigde de wedstrijd in 5-2.