World of Tanks uit op Xbox 360

Wargaming heeft vandaag aangekondigd dat World of Tanks: Xbox 360 Edition nu wereldwijd verkrijgbaar is. Het spel is speciaal ontwikkeld voor de Xbox 360 en is free-to-play, mits je Xbox Live Gold-abonnee bent.

World of Tanks: Xbox 360 Edition is uitgegeven door Microsoft Studios en ontwikkeld door Wargaming West (voorheen Day 1 Studios). Het spel is voor Gold-leden gratis te downloaden. Voor alle andere Xbox Live-leden zal er een 7-daagse probeerperiode beschikbaar zijn.

De titel bevat nieuwe controls, integratie met Xbox Live-toepassingen zoals Friends, Parties, Achievements en een speciale interface die ontworpen is voor ervaringen op het grote scherm. Net als de pc-broer, bevat het spel ook in-game aankopen, zoals premium tanks, verbruiksartikelen en premium accounts om je ervaring een boost te geven.

De game heeft bij release honderd iconische tanks van drie verschillende naties: de Verenigde Staten, Duitsland en het Verenigd Koninkrijk. De game zal in de toekomst uitgebreid worden met meer tanks, meer naties en nog veel meer.

"World of Tanks: Xbox 360 Edition is een grote stap voorwaarts voor Wargaming", zegt Victor Kislyi, CEO van Wargaming. "Niet alleen markeert deze release de eerste consoletitel van het bedrijf, het brengt ons ook de kans om World of Tanks naar een gepassioneerd nieuw publiek van gamers over de wereld te brengen."

Voor een beperkte tijd zullen twee special “Founders Packs” aan content beschikbaar zijn vanaf de launch tot aan 28 februari – elk speciale tanks en items bevattend tegen een gereduceerde prijs. Spelers die beide packs kopen krijgen ook als bonus een Russische T-127 light premium tank.

Founders Pack 1 zal de US Tier VII T23 medium tank, een extra garageplek, 17 premium ammo rounds, 100% crew, tien kleine repair kits, tien kleine EHBO kits, tien brandblussers, een exclusief gold star embleem en 30 dagen een premium account status voor een prijs van 6700 gold, met een korting van veertig procent.

Founders Pack 2 zal het German Tier V PzKpfw V-IV medium tank, een extra garage slow, 19 premium ammo rounds, 100% crew, vijf kleine repair kits, vijf kleine EHBO kits, vijf brandblussers, een exclusief black star embleem en 7 dagen een premium account status voor de prijs van 3400 gold, ook een korting van veertig procent.