IJshockeymannen Zweden langs Tsjechië

Zwitserland en Zweden hebben hun eerste duel in de groepsfase bij het mannen ijshockeytoernooi gewonnen. Zwitserland won in de laatste paar seconden van Letland, terwijl favoriet Zweden met 4-2 won van Tsjechië.

De Zweden namen een voortvarende start via goals van Patrick Berglund en Erik Karlsson. Vroeg in de tweede periode werd de marge vergroot tot vier, na goals van Henrik Zetterberg en opnieuw Karlsson. De Tsjechen leken daarna pas wakker te worden en scoorden snel tegen via Marek Zidlicky en Jaromir Jagr. Daarna kregen de Tsjechen nog een hoop kansen in diverse powerplays, maar meer wisten ze niet te scoren.

Bij de wedstrijd tussen Zwitserland en Letland leek het lang erop dat de Letse goalie zich tot de grote held zou kronen in het duel. Hij hield lang zijn goal schoon, maar zag dat de Zwitser Simon Moser acht seconden voor tijd toch de enige goal wist te maken.

In de poule speelt elk team één keer tegen elkaar. Alle nummers één en de beste nummer twee kwalificeren zich direct voor de kwartfinales. De andere acht teams spelen in een knock-out wedstrijd tegen elkaar om te bepalen welke vier teams nog meer naar de kwartfinales gaan. Daarna gaat het toernooi verder in een normale knock-out fase met de finale op de laatste zondag van deze Spelen.