Wendl/Arlt pakken goud bij dubbelrodelen

Tobias Wendl en Tobias Arlt hebben zoals verwacht het olympisch goud gepakt bij het dubbelrodelen. Na twee runs waren ze veel beter dan de rest. Hun landgenoten Sascha Eggert en Toni Benecken, vooraf gezien als grootste uitdagers, maakten een grote fout in de eerste run en waren kansloos voor de medailles.

Al in de eerste run namen Wendl en Arlt de leiding. Ze hadden ruim drie tienden voorsprong op de kampioenen van Turijn 2006 en Vancouver 2010, de Oostenrijkse broers Andreas en Wolfgang Linger. Ook op de derde plek stond een Oostenrijks duo, Peter Penz en Georg Fischler. De winnaars van het zilver in Vancouver, Andris en Juris Sics uit Letland, deden het ook nu goed en stonden op de vijfde plek na één run.

In de tweede run veranderde het klassement aanvankelijk niet veel. Eggert/Benecken konden een plek winnen en sloten de wedstrijd teleurstellend af als achtste. De Lets Sics-broers wisten hun plek te verbeteren door de Canadezen Tristan Walker en Justin Snith in te halen, en leken dus op weg naar plek vier. De Oostenrijkers Penz/Fischler konden de druk echter niet aan, en maakten meerdere grote fouten waarbij ze bijna van de slee vielen. Het brons ging hierdoor naar de Letten, achter twee andere broers, de Lingers. Wendl/Arlt konden relatief rustig de tweede run voltooien en wonnen met meer dan een halve seconde voorsprong het goud.