Frenzel kampioen op noordse combinatie

Eric Frenzel heeft op de noordse combinatie het goud gewonnen in de wedstrijd met de normale schans. De Duitser, vooraf de grote favoriet, mocht na het schansspringen als eerste vertrekken bij het langlaufen, en wist het in de slotfase af te maken.

Frenzel vertrok met zes seconden voorsprong op de Japanner Akito Watabe, die al snel bij Frenzel aan kon sluiten. Daarachter ontstond een zeer grote groep, met onder anderen regerend olympisch kampioen Jason Lamy Chappuis uit Frankrijk. Verder zaten ook de Noren Magnus Moan en Magnus Krog en de Duitsers Tino Edelmann, Johannes Rydzek en Fabian Riessle in de groep.

Frenzel en Watabe gaven vooraan niet vol gas, terwijl de achtervolgers dat wel deden. Het verschil werd hierdoor in eerste instantie snel kleiner, maar telkens als het gat te klein werd schakelden Frenzel en Watabe simpelweg een tandje bij. Uiteindelijk was het duidelijk dat het om het goud inderdaad tussen de twee koplopers zou gaan. 

Enkele honderden meters voor de finish vond Frenzel het welletjes, en de regerend wereld- en World Cup-kampioen liet zijn Japanse concurrent met een zinderende versnelling kansloos achter. Ook achter de twee werd hard gevochten om, hier ging het om de bronzen medaille. Deze strijd werd uiteindelijk verrassend gewonnen door Krog, die zijn landgenoot Moan en de Italiaan Alessandro Pittin achter zich liet.