Afdalingsgoud voor zowel Maze als Gisin

Op de afdaling hebben zowel Tina Maze als Dominique Gisin het olympisch goud gewonnen. De Sloveense en de Zwitserse kwamen beiden tot exact dezelfde tijd, en dus kregen ze allebei het goud omgehangen. Het brons ging naar Lara Gut, landgenote van Gisin. 

De afdaling begon direct met een sterke run van Fabienne Suter, weer een Zwitserse. Zij hield lang de leiding, tot haar landgenote Gisin haar van de eerste plek stootte. De eerste echte favoriete die van start ging was de Amerikaanse Julia Mancuso, eerder in de week nog de snelste op de afdaling van de supercombinatie. Zij was echter simpelweg niet snel genoeg en werd uiteindelijk achtste. De eerstvolgende grote naam was opnieuw een Zwitserse, Marianna Kaufmann-Abderhalden, maar zij haalde de finish niet.

Gut was vervolgens de eerste die de tijd van Gisin daadwerkelijk aan kon vallen. Op meerdere meetpunten was ze sneller, maar op het stuk waar gewicht belangrijk is kwam de kleine Gut snelheid tekort. Met een achterstand van 0,10 seconden ging ze naar de tweede plek. Vervolgens was het de beurt aan Maria Höfl-Riesch, wederom één van de favorieten en winnares van het goud op de supercombinatie. De Duitse was echter geen moment in staat om serieus kans te maken op een tweede gouden medaille en werd slechts dertiende.

Maze was de volgende favoriete die naar beneden ging. De Sloveense was vanaf het begin snel, en wist haar voorsprong op Gisin langzaam uit te breiden. Aan het eind maakte ze echter een fout, en ze kwam met exact dezelfde tijd over de finish. Hierdoor zijn er voor het eerst in de olympische geschiedenis twee winnaars of winnaressen op een onderdeel van het alpineskiën. Anna Fenninger, eveneens een favoriete, was onderweg om de tijd van Maze en Gisin te verbeteren, maar ging onderuit. Het brons ging uiteindelijk naar Gut.