Britt Dekker in geluksbadpak naar dolfijnen

Britt Dekker vertrekt woensdag met haar geluksbadpak op zak naar het Dolfinarium. Daar hoopt de 21-jarige realityster haar grote droom waar te maken: dolfijnentrainster worden. Dekker mag auditie doen bij het Dolfinarium. Als het goed gaat, krijgt ze mogelijk een baantje in het dierenpark.

"Ik ben echt nerveus", zegt Dekker tegen Novum Nieuws. "Het is niet iets waarvan ik denk: o leuk. Daarvoor zou ik niet zenuwachtig zijn. Dit is echt mijn droom, ik wil dit echt graag bereiken." Een speciale voorbereiding heeft Dekker niet achter de rug. "Ik neem m'n geluksbadpak mee. Ik speel vanaf m'n zesde waterpolo, in dit pak heb ik heel veel wedstrijden gewonnen."

Verder gaat Dekker er blanco in, ze heeft zelfs nog nooit met dolfijnen gezwommen. In het Dolfinarium krijgt ze onder meer een zwemtest en kennistoets. "Ik kan me nu wel snel in gaan lezen, maar ik wil weten hoe het echt is. Ik ga liever echt door dan dat ik nu iets uit m'n hoofd leer. Het is net als met Engels. Op school moest ik vijfhonderd woordjes leren en dat was makkelijk, want ik heb een soort van fotografisch geheugen. Voor zo'n toets haalde ik dan een tien, maar ik kan nog steeds geen woord Engels."

Vloeiend Engels hoeft Dekker niet te kunnen spreken om dolfijnentrainer te worden. "Heel belangrijk is de band met de dieren", legt een woordvoerder van het Dolfinarium uit. "Voor onze verzorgers zijn het echt hun kindjes." Momenteel heeft het dierenpark geen vacatures voor trainers. "Maar als het klikt, zou Britt bijvoorbeeld als weekendhulp aan de slag kunnen."

Nadat Dekker op televisie voor de zoveelste keer riep dat ze graag dolfijnentrainer wilde worden, nodigde het Dolfinarium haar uit voor een auditie. "De eerste tien keer dat we het haar hoorden zeggen, dachten we dat het een grap was", geeft de woordvoerder van het park toe. "Maar ze was heel enthousiast."

Toch is het dierenpark voorzichtig. "Wij nemen het beroep dolfijnentrainer heel serieus, het zijn geen grappen en grollen. Wij zijn in Nederland de deskundigen op dit gebied, daar moet Britt wel tussen passen."

Dekker krijgt woensdag geen voorkeursbehandeling. "Maar we gaan haar ook niet beoordelen op wat we op televisie hebben gezien. Ze loopt gewoon een dag mee, krijgt een kijkje in het leven van een trainer. Ze ontmoet de dolfijnen en mag gedragingen van hen vragen, maar moet ook vis schoonmaken."

Tegen dat laatste ziet Dekker best op. "Ik vind vieze dingen eigenlijk nooit vies. Bij de paarden steek ik ook zo m'n handen in de poep", zegt Dekker, die in haar vrije tijd vaak in de manege te vinden is. "Maar een vis heb ik nog nooit aangeraakt. Ik vind een vis aanraken heel eng, ik eet het ook niet. Maar de knop gaat op nul en ik ga ervoor."

Dekker maakt zich totaal geen zorgen of ze wel een klik heeft met de dolfijnen. "Ik vind dieren leuker dan mensen", zegt de realityster. "En het ligt allemaal vrij dicht bij elkaar. Als je een paard iets kunt leren, lukt dat met een dolfijn ook wel."