AEX sluit 1,4 procent hoger

De AEX won dinsdag 1,4 procent en sloot op 394,96 punten. De Franse beurs won 1,1 procent en de Duitse beurs koerste zelfs bijna twee procent hoger.

In de AEX sloten vrijwel alle fondsen hoger. De hoogste winst was voor DSM met 2,7 procent. Ook Imtech had de wind in de rug met een dagwinst van 2,6 procent. De enige daler was KPN met een verlies van 0,8 procent. Verder eindigde SBM Offshore onveranderd.

De AMX sloot vlak dankzij de stevige verliezen van Arcadis en Tomtom. Het ingenieursbureau leverde 4,9 procent in en de navigatiespecialist zelfs 14,5 procent. TomTom ging hard onderuit nadat de navigatiespecialist een teleurstellende outlook voor 2014 afgaf, terwijl de resultaten over 2013 juist licht boven de verwachting uitkwamen. Voor 2014 mikt TomTom op een omzet van ongeveer negenhonderd miljoen euro en een aangepaste nettowinst per aandeel van circa twintig cent.

Ook Delta Lloyd leverde stevig in na een verkoopadvies door ABN AMRO. De verzekeraar verloor 2,6 procent aan beurswaarde. Heijmans en Aperam gingen aan kop in de Midkap, met winsten van respectievelijk 5,3 en 4,6 procent.

Smallcap ICT Automatisering sloot 3,1 procent lager nadat een nipte meerderheid van de aandeelhouders voor de overname van Brandfort stemde. Als de overname doorgaat lijkt DPA af te haken om een bod op ICT uit te brengen.