FOK! wat een weer... Herhaling van zetten

Hallo! Het begint er steeds meer op te lijken dat er een weersverbetering aankomt. Nog niet deze week, maar wel volgende week. Op de kaarten zien we een hogedrukgebied tot ontwikkeling komen boven het midden van Europa. Hierdoor blijft de wind uit een zuidwestelijke richting waaien en zit er dus nog steeds geen verlate winterprik in. Hooguit dat het in de nacht een graadje gaat vriezen, maar daar lijkt het wel bij te blijven.

Tot die tijd is het gewoon wisselvallig weer. Vandaag krijgen we een herhaling van zetten: eerst wat zon, maar later opnieuw regen. Ook de zuidelijke wind blijft er aardig op los waaien en vanavond zijn er opnieuw zware windstoten mogelijk. Verder blijft het nog steeds rond de 8 graden. Tegen het weekend lopen de temperaturen op tot boven de 10 graden en dan kan het ook wel weer eens gaan stormen.

Ook in het zuiden van Europa is het onrustig weer. Met name in het zuidwesten van Spanje zijn enorme hoeveelheden regen gevallen en al dit slechte weer is nu bezig met het van west naar oost oversteken van de Middellandse Zee. Verder valt op dat er langs de westkust van de VS nu regen van betekenis valt, en dat hadden ze daar broodnodig.

 Nederland

Ik zou graag zien waar jij vandaag uithangt en daarom kun je jouw leukste kiekje mailen naar weer@fok.nl onder vermelding van FOK! wat een weer. Vermeld hierbij tevens je (gebruikers)naam, waar de foto gemaakt is en wat je op dat moment aan het doen was. De leukste foto's plaats ik bij het weerbericht van de dag erop.

 

 

 Nat
Kletsnat is het in het westen- en zuidwesten van ons land. Zo ook bij D_tje in Terneuzen.

 Nat2
De paddenstoelen tieren nog welig in dit herfstweer.

Nat3
We zien hier een dammetje over de sloot, gemaakt door kinderen. De poes die voorbij loopt zal het allemaal wel een worst wezen.