Zorgvilla's Wassenaar onder verscherpt toezicht

Een organisatie die zorgvilla's aanbiedt in Wassenaar staat de komende zes maanden onder verscherpt toezicht van de Inspectie voor de Gezondheidszorg. De inspectie schrijft in een maandag gepubliceerd rapport dat de villa's, waar 24 ouderen wonen, niet veilig zijn. In 2012 oordeelde de inspectie ook dat veel mis was bij Kruseman Aretz Zorgvilla's.

De particuliere zorgorganisatie biedt geen veilige woonomgeving voor de ouderen met lichamelijke en psychische beperkingen. Balustrades zijn te laag, water is te heet en scherpe voorwerpen liggen voor het grijpen in de keuken. Verder is het personeel niet opgeleid om met de ouderen te werken en worden protocollen niet goed gevolgd.

De tekortkomingen waren geconstateerd tijdens eerdere bezoeken, maar de instelling is volgens de IGZ te traag geweest met het doorvoeren van verbeteringen. De directie van de villa's laat op zijn website weten hard te werken aan de verbeterpunten. De eisen van de inspectie worden 'uiterst serieus' genomen, aldus de directie.