Vrouw stort afval in hal zorgcomplex

Een 51-jarige vrouw heeft in de zondagnacht vuilniszakken leeggegooid in de centrale hal van een woonzorgcentrum in Waalwijk. Ook stopte de vrouw troep in de brievenbussen van bewoners. Ze heeft de nacht in de cel doorgebracht, meldt de politie maandag.

De uit Oss afkomstige vrouw maakte volgens de politie een verwarde indruk. Later maandag wordt bekeken of ze medische hulp nodig heeft.

De politie kreeg rond 02.30 uur een melding binnen over de vrouw. Agenten troffen haar even later rokend aan in de hal van het gebouw aan het Vredesplein.

Ze vroegen haar te vertrekken, maar dat weigerde de vrouw, die begon te schreeuwen. Ze werd vervolgens aangehouden voor het verstoren van de openbare orde.

Een nacht eerder bleek de vrouw ook al in aanraking te zijn geweest met de politie. Ze wilde toen een taxi nemen, maar had geen geld bij zich. De taxichauffeur schakelde de politie in, omdat de vrouw weigerde de taxi te verlaten. Agenten hebben de vrouw ook toen meegenomen naar het bureau. De volgende ochtend is ze naar huis gebracht.