Titelverdediger Loch pakt leiding bij rodelen

De Duitse rodelaar Felix Loch heeft na de tweede van vier runs de leiding gepakt. Na de eerste run stond hij nog op de tweede plek achter thuisfavoriet Albert Demchenko, maar deze wist hij in de tweede afdaling in te halen.

In de eerste run was Loch de enige die bij Demchenko in de buurt kon blijven. De Rus is bezig aan zijn zevende Olympische Spelen en doet dat op een perfect voor hem geschikte baan. Op de derde plek stond ook een bijzondere man, Armin Zöggeler. De Italiaan heeft als doel om voor de zesde keer op rij een olympische medaille te winnen bij het rodelen. Zöggeler moest echter al wel veel toegeven op Demchenko en Loch, ruim drie tienden van een seconde.

In de tweede run bestond de top-drie wederom uit Loch, Demchenko en Zöggeler. Dit keer was het echter de Duitser die de snelste was. Demchenko maakte een grote fout in het begin van zijn run, waardoor hij te weinig snelheid op kon bouwen. Uiteindelijk wist hij de schade relatief beperkt te houden en staat hij op 0,294 seconden van Loch stevig op plek twee. Zöggeler staat met een achterstand van 0,744 seconden op de derde plek. De Italiaan is tevens de laatste die binnen een seconde van Loch zit, want Andi Langenhan staat op de vierde plek al op 1,038 seconden.