[Bundesliga] Bayern München simpel langs Verbeeks Nürnberg

Gertjan Verbeek heeft met FC Nürnberg niet voor een stunt kunnen zorgen tegen Bayern München. De koploper won de uitwedstrijd zaterdag met 2-0 door doelpunten van Mario Mandzukic en aanvoerder Philipp Lahm. Arjen Robben werd na tachtig minuten gewisseld.

Bayern kan zich in alle rust opmaken voor de tweede opeenvolgende titel. De ploeg van Pep Guardiola heeft dertien punten voorsprong op nummer twee Bayer Leverkusen. Nürnberg, dat de afgelopen twee wedstrijden wist te winnen, staat met de zestiende plek in de degradatiezone.

Borussia Dortmund liet weinig heel van Eljero Elia's Werder Bremen: 1-5. Robert Lewandowski en Henrikh Mkhitaryan scoorden allebei twee keer. Arne Friedrich vond ook het net. Elia werd na 55 minuten bij 0-3 gewisseld. Dortmund heeft 39 punten, vier minder dan Leverkusen. Bremen staat drie punten voor op Nürnberg en is de nummer dertien.

Bas Dost scoorde voor VfL Wolfsburg, dat FSV Mainz in eigen huis met 3-0 versloeg. De Nederlander tekende voor de 2-0, na de treffer van Ricardo Rodriguez en voor de goal van Luiz Gustavo. Wolfsburg staat zesde op zes punten van Dortmund.

Freiburg ruilde van plek met Nürnberg door een punt te pakken tegen 1899 Hoffenheim: 1-1. Freiburg staat nu een punt boven de degradatiestreep.