Adele verdient miljoenen zonder nieuw materiaal

De muziek van Adele heeft vorig jaar bijna veertien miljoen pond opgebracht. En dat terwijl de Britse zangeres in 2013 geen album of single uit heeft gebracht. Bij Adele's bedrijf Melted Stone werd 13,8 miljoen pond op de rekening bijgeschreven, schrijft de Britse krant The Telegraph op basis van cijfers van het bedrijf.

21, het tweede album van Adele, doet het wereldwijd nog steeds goed. De plaat, die in januari 2011 verscheen, breekt nog steeds records. Zo werd 21 vorige maand het eerste album dat digitaal ruim drie miljoen keer werd aangeschaft en is het nog steeds de bestverkochte Britse cd van de 21e eeuw. Van de plaat werden wereldwijd meer dan 26 miljoen exemplaren verkocht.

Adele keerde zichzelf vorig jaar ruim zeven miljoen pond dividend uit. In 2012 was dat nog maar twee miljoen pond. Uit de cijfers van Melted Stone blijkt verder dat de 25-jarige zangeres 5,1 miljoen pond aan belasting moet betalen. Hoe ze op die belastingaanslag reageert, is nog maar de vraag.

Adele biechtte in 2011 op dat ze versteld stond toen ze een belastingaanslag ontving na het succes van haar eerste album 19, dat in 2008 verscheen. "De treinen zijn altijd te laat, de meeste publieke scholen zijn slecht en ik moet jullie iets van vier miljoen pond belasting betalen. Is dit een grapje?", zei Adele in een interview. "Ik was in staat naar een winkel te lopen om een vuurwapen te kopen en lukraak te gaan schieten."