Schaatsers niet op sociale media tijdens Spelen

Schaatsers Michel Mulder en Jorien ter Mors willen zich tijdens de Olympische Spelen niet laten afleiden door sociale media. "Fietsend in de zon met uitzicht op de Zwarte Zee en dolfijnen ga ik mijn telefoon uitzetten voor de Olympische Spelen", zei de wereldkampioen sprint vrijdag op Twitter.

Ook Ter Mors liet kort voor aanvang van de openingsceremonie weten zich op het schaatsen te gaan richten. "Vlaggendraagster #OLympicTeamNL #Sotsji2014 Trots!!! (Laatste sociale media post. Twitter/Facebook uitgeschakeld voor twee weken, focus op schaatsen)", meldde de Nederlandse vlaggendraagster.

De openingsceremonie maakte indruk op het Nederlandse team. "De Spelen officieel begonnen, erg groots. Mooi om meegemaakt te hebben! Nu op naar me plak!", zei Koen Verweij, een van de favorieten op de 1500 meter. "We kunnen los! Olympisch vuur brandt!", liet Laurine van Riessen weten.

Oud-schaatsster Renate Groenewold, tegenwoordig coach van Team Corendon, maakte de openingsceremonie voor het eerst mee. "Yeahhh, het gaat beginnen! Vierde Spelen en nu mijn eerste openingsceremonie. Heb er zin in!", luidde haar reactie. Groenewold won tijdens haar carrière twee keer olympische zilver op de 3000 meter.

Stefan Groothuis was vrijdagavond ook in het stadion aanwezig. "Die Russen gaan lekker uit hun dak bij de binnenkomst van hun ploeg!" Chef de mission Maurits Hendriks kijkt uit naar de Nederlandse medaillejacht. "Eindelijk gaan we doen waar 't allemaal om gaat, wedstrijden winnen! Alle spotlights op onze sporters."