Finaleveld slopestyle compleet

De Canadese snowboarders zijn op de Olympische Spelen sterk vertegenwoordigd in de finale van het onderdeel slopestyle. In de halve eindstrijd dwong Mark McMorris zaterdag als derde Canadees een finaleplek af. Ook de Brit Billy Morgan, de Amerikaan Sage Kotsenburg en Yuki Kadono uit Japan grepen hun laatste kans.

De eerste acht finalisten werden donderdag, een dag voor de officiële openingsceremonie in Sochi, al bekend. De Canadezen Sebastien Toutant en Maxence Parrot, de Noor Staale Sandbech, de Fin Peetu Piiroinen, de Brit Jamie Nicholls, de Fin Roope Tonteri, de Zweed Sven Thorgren en de Noor Giermund Braaten strijden later zaterdag ook om de eerste gouden medaille.

De Belg Seppe Smits strandde in de herkansing. Zijn beste run was goed voor een vijfde plaats met 84,50 punten. Morgan (90,75), Kotsenburg (90,50), McMorris (89,25) en Kadono (84,75) deden het allen net iets beter.

Cheryl Maas komt zondag bij de vrouwen in actie in de halve finale. De geboren Brabantse ging in de kwalificatie in allebei haar runs onderuit.