Baby-etende tovenaar ter dood veroordeeld

Een tantrische tovenaar uit West-Bengalen, India, heeft een vrij bijzondere methode ontwikkeld om tot geestelijke verruiming en bevrijding van het aardse te komen. Waar anderen het woordje 'tantra' gebruiken als excuus om extatische seks te kunnen hebben, ziet deze spiritualist meer heil in het drinken van babybloed.

De zelfbenoemde sadhoe werd gevonden terwijl hij met een heilig ritueel bezig was: hij dronk het bloed uit een hoofdje dat hij zojuist van de rest van het babylichaampje gescheiden had. Op een begraafplaats had hij een houtje-touwtje tempel in elkaar geflanst en het kinderkopje aan een boom gehangen.

Nieuwsgierige buurtbewoners ontdekten de man en konden het gebeuren niet erg waarderen. De politie moest eraan te pas komen om een lynchpartij voor te zijn. Niet dat dit de metafysische ontdekkingsreiziger erg heeft geholpen; een rechter heeft hem alsnog veroordeeld tot de doodstraf. Het is nog maar de vraag of dit door onthoofding of door een stuk touw gaat gebeuren.

Kannibalistische taferelen en bloedoffers komen niet vaak voor in India, maar soms lopen ook hier Indiase versies van Arwin Meiwes rond. Vorig jaar in deelstaat Uttar Pradesh bijvoorbeeld, vond een kerel het nodig om zijn acht maanden spruit te offeren aan Godin Kali. In een ander deel van het subcontinent werd een jochie van zeven jaar oud van kant gemaakt, zodat het offeren van zijn lever wellicht voor een betere oogst zou kunnen zorgen.

In de buurt waar bovengenoemde mannelijke heks gearresteerd werd, stond de man bekend als iemand die in een donker steegje een abortus kon regelen en werd hij ervan verdacht zwarte magie te praktiseren met zijn moeder.