[JL] Dordrecht maakt gehakt van FC Emmen

Koploper FC Dordrecht heeft vrijdag indruk gemaakt in de Jupiler League. De ploeg van coach Harry van der Ham trakteerde FC Emmen op een 1-6 thuisnederlaag. Na tien minuten stond het al 0-3 door goals van Giovanni Korte, Robin Gosens en Jeffrey Fortes.

Nog voor het halfuur tilde Paul Gladon de marge naar vier. Wout Weghorst deed kort na rust iets terug voor Emmen, maar het slotakkoord was andermaal voor Dordrecht via Korte en Erixon Danso.

Subtoppers FC Eindhoven en Sparta Rotterdam gingen beide thuis met 1-2 onderuit. Eindhoven zag Almere City FC er met de buit vandoor gaan, terwijl Sparta in MVV zijn meerdere moest erkennen.

Alle doelpunten op het Kasteel waren overigens van Limburgse makelij. Sjoerd Winkens scoorde in de eerste helft in eigen goal. Ploeggenoten Sven Braken en Tom Van Hyfte stelden na rust orde op zaken.