Beroepscommissie handhaaft straf Ronaldo

De beroepscommissie van de Spaanse voetbalbond heeft de straf van drie wedstrijden schorsing voor Cristiano Ronaldo gehandhaafd. Dat meldt de Spaanse krant Marca vrijdag. De Portugees kreeg de sanctie naar aanleiding van zijn directe rode kaart vanwege een slaande beweging in de wedstrijd van Real Madrid tegen Athletic Bilbao, afgelopen zondag. De Koninklijke kan nog één keer in beroep gaan.

De 29-jarige Ronaldo sloeg in het duel in de richting van tegenstander Carlos Gurpegi. Bij het verlaten van het veld maakte de wereldvoetballer van het jaar een denigrerend gebaar naar de arbitrage. Door die reactie valt de straf hoger uit. De wedstrijd eindigde uiteindelijk in een 1-1 gelijkspel.

De scheidsrechter die de prent uitdeelde, Ayza Gamez, is volgens diverse media een maand geschorst door de Spaanse voetbalbond. Hij mag tevens de rest van het seizoen geen wedstrijden van Real Madrid meer fluiten. De arbiter krijgt de straf omdat hij zijn verhaal over het incident zou hebben gewijzigd. Eerst beweerde Gamez dat de kaart volgde op de slaande beweging, later kwam hij met een verklaring dat het om een duw tegen een andere speler ging.

Submitter:  Bron: Novum