'Onderzoek naar Nederlandse relschoppers in België'

Belgische autoriteiten hebben een onderzoek ingesteld naar 43 Nederlandse voetbalsupporters die rellen zouden hebben veroorzaakt bij de bekerwedstrijd Oostende - Lokeren. Waarschijnlijk gaat het om supporters van NAC Breda, meldt de NOS vrijdag. Mogelijk heeft een aantal van hen een stadionverbod in Nederland.

De Bredase club zou goede banden hebben met Sporting Lokeren, schrijft de NOS. Supporters van beide clubs bezoeken elkaars wedstrijden regelmatig. Tijdens de bekerwedstrijd van woensdag braken rellen uit nadat een goal van Oostende werd afgekeurd.

In Belgische media zegt directeur van de Lokerse club Marc Vanmaele dat de supporters constant werden uitgedaagd door aanhang van de tegenstander. Bovendien waren de rellen helemaal niet zwaar, zegt hij. Volgens Vanmaele wordt Lokeren 'systematisch aangepakt' door de Belgische voetbalbond.

Het is niet de eerste keer dat supporters van de Brabantse club in België in opspraak raken. In 2012 werd een wedstrijd tussen Leuven en NAC verboden door Belgische autoriteiten toen bleek dat NAC-fans voor rellen hadden gezorgd bij voetbalwedstrijden rondom de wedstrijden van Lokeren, aldus Omroep Brabant.